A vérnyomásmérő készülékek otthoni használata manapság teljesen általános, hiszen egyre több háztartásban lelhető fel ez az egészség szempontjából kiemelkedően fontos készülék. Idősebb korban, vagy valamilyen, már diagnosztizált betegség esetén különösen fontos a rendszeres ellenőrzés. A magas vérnyomásnak nincsenek észrevehető tünetei, viszont olyan betegségek kialakulásáért felelős, amik káros hatása az egészségre és a beteg életminőségére is kihat.

A vérnyomásmérő otthoni használatával fontos adatokat szolgáltathat a beteg a kezelőorvosának, hiszen a rendelőben és az otthon mért adatok nem egyeznek, mivel egyrészt a két készülék nem azonos körülmények között van használva, a beteg nem feltétlenül van nyugalmi állapotban az orvosánál, így a készülék nem mutat tökéletesen valós értékeket. Mind az otthoni, mind az orvosi vérnyomásmérőket be kell időnként kalibrálni ahhoz, hogy pontos értékeket mutassanak; igaz, az orvosit valamivel gyakrabban, hiszen sokkal intenzívebb használatnak van kitéve, mint egy háztartási készülék, amit naponta egyszer vesznek elő.

A vérnyomásmérő kalibrálása biztosítja, hogy az értékek pontosak legyenek, ezért évente két-három alkalommal érdemes ezt elvégeztetni egy szakszervizben. Előfordulhat, hogy a vérnyomásmérés során eltérő értékeket tapasztalunk. Ennek egyik oka a napszakok különbözősége, ugyanis a szív nem ugyanakkora erőkifejtéssel ver, ezért fontos ugyanabban a napszakban elvégezni a mérést. Ha így is nagyobb eltéréseket látunk, akkor ajánlott rövid időn belül többször is használni a vérnyomásmérőt, és ha gond van, értesíteni a szakorvost.

Cégünk, a Commed Trade Kft. vérnyomásmérők kalibrálását és javítását végzi a legnagyobb odafigyeléssel, hiszen tudjuk, hogy mennyire fontos ez az eszköz az egészség megőrzéséhez. Amennyiben érdeklődik szolgáltatásaink iránt, tekintse meg weboldalunkat, amit a www.vernyomasmerokalibralas.hu címen érhet el, és olvasson bővebben a témáról! Ha igénybe szeretné venni a szolgáltatásainkat, vegye fel velünk a kapcsolatot a + 36-1-252-0758-as telefonszámon, vagy írjon a commed@commed.hu  e-mail címre!